Jakob udstillede i galleriet i juli 2019.

Jakob Schmidts billeder er ofte store, abstrakte og farvestrålende, måske med antydninger af figurer eller landskaber. De sidste tre år har han arbejdet fra loftatelieret på Bringtoftevej på Møn.

 

”Det burde faktisk være umuligt at male interessante abstrakte billeder,” siger han. ”Hvordan får man dybde, følelser og forløb ind i et billede, der intet genkendeligt motiv har? Hvor der knap nok er linjer eller flader? Ikke desto mindre er der billeder, vi opfatter som gode og andre vi slet ikke reagerer på. I 20 år har jeg forsøgt at fange dét ind, men jeg er efterhånden kommet til den konklusion, at det ikke kan fanges ind. Og at det måske i virkeligheden ville miste enhver interesse, hvis det kunne. Det er en lang flirt med noget meget flygtigt, noget der kun viser sig i glimt.”

 


Jakob Schmidt var tidligere direktør i forskellige biotek- og forskningsvirksomheder og er i dag virksomhedskonsulent. Siden 2016 har han boet og arbejdet fra en nedlagt frugtplantage med eget atelier på skønne Møn. Hans debutroman ”Århundredets barn” udkom på Peoples Press i 2010. ”253 Terry Francois Street, San Francisco, CA 74059  |  1-800-000-0000

Copyright @ All Rights Reserved