Om Flemming Jørgensen
Skulptør

Jeg har de sidste 10 år arbejdet med skulpturer. Jeg arbejder i materialerne bronze, afrikansk fedtsten og granit. Mine primære motiver er organiske former og med inspiration fra den menneskelige krop.

MIN BAGGRUND

Jeg er uddannet stempelgravør bl.a. på Kunsthåndværkerskolen samt uddannet reklametegner på Akademiet for Fri og Merkantil Kunst. Jeg har altid interesseret mig for kunst, kultur og grafisk design. Har bl.a. været med til at stifte foreningen KUL´TOUR i Taastrup. Jeg er i dag indehaver af I&D Design og Web.

www.fjsculpture.dk

Hvor kommer inspirationen fra?

Kender du det? Man går i sine egne tanker og lige pludselig ser man et smukt træ med en stamme der er mange år gammel. Så glæder jeg mig over barkens fantastiske struktur og i virkeligheden også over nogle flotte grafiske linjer. Det kan også være inspiration fra nogle store sten med et kraftfuldt udtryk eller sten med runde organiske former. Lige noget jeg kan bruge til mine skulpturer. Livet er fyldt af daglige oplevelser og jeg samler indtryk fra små og store ting i hverdagen. Eksempelvis tager alle mine kvindeskulpturer udgangspunkt i netop disse organiske former. Og for mig handler det om følelser. Jeg forsøger at beskrive en stemning med de titler jeg giver mine skulpturer. Fra glæde til melankoli og til eftertænksomhed.

Jeg arbejder med forskelligt materiale. Jeg elsker at stå med en rå afrikansk fedtsten og overveje hvordan jeg får en smuk skulptur ud af det. Jeg bruger hammer og stemmejern til at forme stenen. Skal det være nonfigurativt eller kommer der en smuk torso ud af det endelige resultat? Noget andet er farven. Jeg ved ikke fra starten af, hvilken farve stenen har inden i. Den kan være grøn, brun, gul, sort eller noget helt andet. Farven er med til at fremhæve det endelig resultat.

Når jeg laver en bronzeskulptur, så starter det hele med en model i voks, en varmefast modellervoks, som formes til lige netop det jeg har besluttet mig for. De fleste af mine modeller er smukke kvindefigurer med former. Jeg gør en del ud af at finde den helt rigtige sokkel. Det er for det meste en sokkel i granit, hvor bronzeskulpturen fastgøres på.

 

Flemming Jørgensen
Skulptør

www.fjsculpture.dk  

253 Terry Francois Street, San Francisco, CA 74059  |  1-800-000-0000

Copyright @ All Rights Reserved