DARK SKY arrangementer

Fotos Lars Kleist Fanefjord Skovpavillon

                            

Sans mørket i Dark Sky området, vi gør Dark Sky håndgribelig.


Gør det usynlige synligt, bliv guidet i mørket! Tilmeld dig til vores første intime DARK SKY aften den 15.oktober kl. 17.30 - 20.30. En oplevelse i Dark Sky området på MØN, hvor lysforureningen er minimal og mulighederne for at opleve stjernehimlen er optimal. Du bliver guidet af Vores Dark Sky Guide Niels Søbjerg, og vi vil maksimalt være 15 deltagere.

Niels Søbjerg og er i begyndelsen af 60`erne. Uddannet matematik, fysik/kemi og geografilærer og underviser stadigvæk ,efter 38 år, i udskolingen. Har deltaget i flere astronomikurser på Danmarks lærerhøjskole samt autoriseret som som Dark Sky guide i foråret 2019.


"En stjernestund på Møns Dark Sky"

Hvis du vil prøve en helt  unik oplevelse som ikke er set før eller vil kunne opleves senere, så kom til Galleri Ewald den 15. oktober fra kl. 17.30 - 20.30 og oplev en fortælling om efterårets nattehimmel.

Her vil du få oplysninger om en række af stjernebilleder/tegnene, og få en guide til at navigere rundt på nattehimlen, foruden en række historier om disse stjernebilleder, afstande i vores Mælkevej, og få en fornemmelse for, hvad tid og hastighed er.

Der vil blive fortalt om galakser, sorte huller, stjernedannelser og stjernernes død, asteroider, kometer og stjerneskud og planet og måner og meget mere.

Hvis det er overskyet, vil vi komme til at opleve mørket og hvad det kan gemme, vi vil høre på nattens lyde og dens stilhed, se på naturen i et ”andet” lys samt dufte til naturen og natten, måske kan vi finde rav!


Niels Søbjerg og er i begyndelsen af 60`erne. Uddannet matematik, fysik/kemi og geografilærer og underviser stadigvæk ,efter 38 år, i udskolingen. Har deltaget i flere astronomikurser på Danmarks lærerhøjskole samt autoriseret som som Dark Sky guide i foråret 2019.

Niels er En mester i at gøre det  uforklarligeforståeligt og håndgribeligt. Glæd Jer til en Dark Sky aften.

Er du byboer og ikke kender til det fuldstændige mørke på Møn i Dark Sky området, kan det være en rigtig overvældende oplevelse, men også for os, der bor her og kender det mønske mørke, der ikke er forurenet af byens lys.

Udover Niels er vi tre yderligere guider, der vil sørge for at aftenen bliver en helt speciel oplevelse.

 

 Afhængig af vejr og skyforhold vil vi få en intens mørkeoplevelse!

Efter en kort introduktion i galleriet byder aftenen på:

  • Lyde i mørket
  • Stjernekigning
  • Orientering i mørket, med opgaver undervejs: sans din omverden
  • Bliv tryg ved mørket
  • Find rav og vættelys med UV lygter samt se det, der normalt ikke kan ses!


Tilmeld dig på mail info@galleri-ewald.dk og betal på mobilpay 30527960 Camilla Bøggild

Pris for deltagelse:

Voksne 600 kr

Børn 200kr.
Praktiske oplysninger:

Klæd dig godt på, og travesko. Vi starter i Galleri Ewald, til en introduktion .Har du en kikkert, så tag den med!

Afhængig af vejrforholdene vil arrangementet enten foregå i Galleriets Park og i Hjelm Bugt.

Arrangementet omfatter er aperitif til start og varm suppe til sidst.

Vel mødt!


Kombinerer du oplevelsen med en overnatning på Møn, kan vi anbefale dig at overnatte på StaySail Bed and Breakfast der ligger ca 200 meter fra Galleri Ewald.

Book på www.staySail.eu

253 Terry Francois Street, San Francisco, CA 74059  |  1-800-000-0000

Copyright @ All Rights Reserved

UA-69687651-2

Galleri Ewald