Aktuelle Workshops i Galleri Ewald

Aktuelle begivenheder hos Galleri Ewald

Vilde smagsprøver på ny eksklusiv turistoplevelse på Møn 11.maj kl. 15-17

 

 

Forbindelsen mellem menneske og natur var før i tiden en forudsætning for at vi kunne overleve. Mennesket oplevede sin omverden gennem sanserne på en helt anden intens og selvfølgelig måde end vi gør i dag. Mennesket duftede til fisken og smagte på bladet inden det blev spist, lyttede til lydene i skoven for at lokalisere dyr, spejdede i horisonten efter storme og eventuelle fjender eller venner på vej, mærkede vandet i den kolde bæk eller varmen fra ilden på kinden. Mennesket så månens faser som et tegn på at begyndelse og slut ikke findes men at alt er i evig gentagelse og forbundet, også menneskets plads i den verden. Denne klare forbundethed til naturen, kloden, himmelrummet leder mange mennesker efter i dag. Alt er i dag blevet så bekvemt at det civiliserede moderne menneske ikke behøver at blive eksponeret for naturen.

Men længslen efter at genopleve kontakten til naturen er netop det som får mange turister og nytilflyttere til at finde til Møn. For Møn har så rigeligt med vild natur, og stilhed, og kysthorisonter, og lysende mælkevej i nattemørke, og spiselige strandurter, og majestætiske havørne i luften. Dark Sky og Biosfære og Camøno er symboler på det særlige ved Møn og kendes i dag af mange danskere.

Galleri Ewald ligger midt i denne mønske natur, lige ned til Stege Nor, i Svensmarke, og dens ejere, og nytilflyttere Camilla Bøgild og Pede Ewald Hansen er også bjergtaget af denne intense vilde natur, som hver eneste dag omslutter dem med en blid insisteren om tilstedeværelse.

Naturen giver inspiration til kunstnerens skaberglæde. Naturen er gavmild og storslået og er altid der, når du er klar til at se den, mærke den, imponeres af den.

 

Galleri Ewald og Naturguide Møn indbyder fredag 11. maj kl. 15.00 til et vildt sanseoplevelsesarrangement i galleriets grønne omgivelser lige ned til noret. Naturguide Møn fortæller,viser og giver konkrete smagsprøver på hvad folk kan opleve på en tur på Møn med egen eksklusiv naturguide.

Temaerne ”Det spiselige Møn”, ”Det sanselige Møn”, ”Camønorutens naturperler”, eller ”Dark Sky natur i mørke” bliver alle præsenteret.

Naturguide Møn leder de besøgende rundt og plukker og giver smagsprøver på de spiselige urter som befinder sig lige udenfor galleriet. Der bliver tilberedt smagsprøver over bål og fortalt om hvorledes urterne kan bruges i madlavningen. Besøgende vil gå hjem med begynderkendskab til at fortsætte med at sanke vilde urter i naturen.

 

Kender du ikke Møns naturperler i forvejen, ….. måske er du turist, måske besøger du familie og bekendte på Møn. Så har Naturguide Møn specialiseret sig i at være din egen personlige guide ud til øens mange specielle naturpletter.

Naturguide Møn ønsker at give folk gnisten tilbage i øjnene ved at give dem de helt store naturoplevelser for alle sanser.

 

Arrangementet finder sted fredag 11. maj kl. 15.00, på Galleri Ewald, Søndersognsvej 101, Svensmarke, 4780 Stege. Det koster 75 kr. pr person inklusiv smagsprøver fra Naturguide Møn.

Tilmelding til camilla@ewald-hansen.dk og indbetal kr. 75 på Mobilepay 30 52 79 60

 

 

Dekorative masker – ideer til strikkede og

hæklede smykker og farverigt tilbehør

 

Søndags-workshop i Galleri Ewald

søndag den 27. maj kl. 14-17

 

 

Sjove restegarner, glimtende effekter eller fire gamle perler, der alt for længe har ligget nederst i skuffen. Mon ikke de fleste vil kunne fylde en lille kurv med inspirerende mate-rialer fra de tekstile gemmer? Her kommer så muligheden for at omsætte resterne til teks-tile smykker, personligt tilbehør eller farvestrålende gaver.

 

Der vil på workshoppen blive vist teknikker og eksempler fra nogle af de mange tekstile smykker, som strikdesigner m.m. Lisbeth Tolstrup har arbejdet med på sit værksted de senere år. Der vil blive mulighed for at prøve tingene af selv og få ideer til at arbejde vide-re ud fra egen stil og smag.

 

Workshoppen finder sted i Galleri Ewald, Søndersognsvej 101, Stege på Møn, hvor Lis-beth Tolstrups mand, maleren Lars Pryds netop nu er aktuel med en separatudstilling.

 

 

Forudsætninger: Et grundlæggende kendskab til strikning og hækling – og så ellers bare lyst til at eksperimentere.

 

Materialer og redskaber: Medbring dekorative rester, gerne af en vis struktur, lidt perler, knapper eller sjove bånd. Et udvalg af hæklenåle, fx i str. 2-5 og et-tre par strømpepinde, fx i str. 2,5-5,5. (Lisbeth medbringer lidt ekstra materialer, hvis nogle skulle løbe tør).

 

Pris: 225,- per deltager.

I prisen indgår tre timers instruktion og vejledning, et eksemplar af Lisbeth Tolstrups bog: Tekstile Smykker, en kop kaffe og en delikat Møn IS efter eget valg.

 

Tilmelding: Camilla@ewald-hansen.dk

Telefon: 30527960

 

 

 

 

 

GALLERI-EWALD tilbyder:

Skiftende udstillinger i sæsonen med Peder Ewald Hansens faste udstilling i "Vintergalleriet".

Skiftende Kunstnere i "Sommergalleriet".

Udvalg af brugskunst.

Ramme om kulturelle arrangementer.

Udstillinger i Kunstforeninger og virksomheder.

Præsentere udvalg af kunst i jeres kunstforening.

Altid omkring 100 billeder i Galleriet.

Udendørs skulpturhave.

Servering af kolde drikke i parken og Gårdhaven.

 

 

253 Terry Francois Street, San Francisco, CA 74059 | 1-800-000-0000

Copyright @ All Rights Reserved

UA-69687651-2